torsdag 13 juli 2023

Sommar

Det är väl nån sorts tradition. Att lyssna på Sommar i P1. Radioprogrammet som funnit i alla tider. Eller har det verkligen det? Hur ligger det egentligen till med den saken?

nej, inte precis i alla tider men bra närapå. Det första programmet sändes 1959. Nästan pensionsmässigt alltså men just gällande det här radioprogrammet hoppas jag att det inte tänker gå i pension.

Det är inte så att jag minns första gången jag hörde programmet men det bör ha varit länge sedan. Jag minns att jag lyssande på det under en sommar då jag jobbade men jag minns inte vilket jobb det var. Minns bara att det stod en påslagen radioapparat någonstans inom hörhåll för mig.

Signaturmelodin är i original från 1960, det var visst någon annan melodi den allra första sommaren men sedan dess har det varit samma. De glada stråkarna förmedlar själva sinnebilden av sommar. Segelbåtar på fjärden under en klarblå himmel. Svepande klänningstyg och kavajer i lätta luftiga material. Stråhattar på svaj och glada sommarlediga barn.

Sådan är bilden av min sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar