onsdag 1 december 2021

Lucköppning

Äntligen! Första december och dags för adventskalendrarna. Så gammal jag är har jag aldrig vuxit ifrån det nöjet och nuförtiden finns så många trevliga varianter.

Jag minns de första.

En vacker med en mörk himmel, stjärnor och påklistrat glitter. Bilderna var så vackra att jag öppnade alla luckorna redan första december.

Och de från SVT där de två första som jag minns är Barnen i höjden från 1972 och Mumindalen från 1973. De var lite speciella då det inte bara var vanliga luckor. Den första var ett höghus som man fick tejpa och bygga ihop och den med Mumin hade klistermärken istället för luckor. 

Strax därefter kom de med choklad. Lyx att få en chokladbit till frukosten.

ICA-handlarna hade en riktigt fin som man fick gratis i kassan. Den hade dessutom extra luckor från första advent om denna inföll i november. Utöver det kunde man få kalendrar från Hemglassbilen och i Kalle Anka-tidningen.

Klassikern från Scoutförbundet är också en favorit med sina vackra bilder. Den jagar jag runt halva stan efter varje år.

När jag fick egna barn fanns massa skoj. Kalendrar med LEGO eller andra leksaker och för de större med smink, kaffe eller olika tesorter. Och med böcker, det är bäst!

I år har jag en med lakritspipor, en med choklad, en vacker hemmagjord bildkalender från yngsta dottern samt en med en liten bok under varje lucka. Idag var det noveller av Jonas Karlsson.

Nu väntar ytterligare 23 trevliga luckor på att öppnas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar