torsdag 20 januari 2022

Hemmafrun

Det trodde jag aldrig, att jag skulle arbeta hemifrån. Jag som gjort allt för att undvika sammanblandningen av jobb och fritid, ända sedan skoltiden.

Nu har jag skött mitt dagliga värv från ett litet hobbyskrivbord i sovrummet sittandes på en av våra extra köksstolar som behövs när vi är fler än fyra till bords. I två år. Galet, det var inget jag ens kunnat föreställa mig innan det hände.

Hur många timmar har jag tillbringat inom dessa fyra väggar? Nattens sömn och dagens jobb, plus ofta kvällsaktiviteter som träff med vänner och kurser över Zoom. Jag ska nog akta mig för att räkna efter. Resultatet kommer inte få mig på bättre humör.

En fru som näst intill alltid befinner sig i hemmet, det måste ju beteckna en hemmafru. Ibland kan jag rent av göra bort en tvätt under arbetsdagen, liksom istället för fikarasten. 

Jag rensade garderoben i helgen och undrade när jag kommer att få användning för något som liknar normal kontorsklädsel igen. Här hemma går jag i slafsigt bekväma jeans, raggsockor och en varm fleecejacka.

Det är väl kontorshemmafruns motsvarighet till städrock och randigt förkläde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar