måndag 2 augusti 2021

Att läsfasta eller inte läsfasta

Jag är nu inne på fjärde varvet, på lika många år, av Julia Camerons tolvstegsprogram för kreativa själar som behöver påminnas om att alla själar redan är kreativa.

Förra veckan fuskade jag. Det är den veckan som uppgiften är mig övermäktig. Man skall avstå från all form av läsning under en hel vecka. En hel vecka! 

Det går aldrig...

Delvis grundar sig min motvillighet i att jag inte förstår vitsen. Trots att jag läst kapitlet och instruktionen ett otal gånger. Om jag såg någon fördel skulle jag gladeligen åtminstone ge det ett försök.

Att fasta kan skapa hunger begriper jag, men jag behöver inte öka på min läshunger. Inte heller mitt sug efter att skriva. Jag tror på fullt allvar att mitt läsande är av godo för mitt skrivande men jag kan ha fel.

Jag vill verkligen inte missa en chans att öka min kreativitet men att avstå från att läsa en hel vecka känns ungefär som att bli ombedd att hålla andan lika länge.

Om jag kunde förstå och se en fördel så vore det en annan sak men till det ljuset går upp för mig fortsätter jag att fuska under fjärde veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar