fredag 5 januari 2024

Rafflande raffigt

Jag har länge planerat att låta ett proffs läsa ett av mina manus, ett som jag känner mig färdig med. Givetvis är det inte färdigt. Det är de aldrig. Knappast den här gången heller. Men som det brukar sägas. Skam den som ger sig. Så jag gav mig alltså inte utan skickade glatt in textfilen dit den skulle.

Dessutom med lite rabatt precis innan nyåret. Jag såg det som ett tecken på att det var dags att agera. Få ändan ut vagnen osv.

Döm om min förvåning när bekräftelsemailet kom från förlagets underavdelning som ger ut erotik. Ska man bli generad eller smickrad? Inget dera förstås. Inte egentligen. Men lite kul var det. Särskilt som min historia som visserligen handlar om kärlek befolkas av två närmast sjukligt blyga och försynta karaktärer som först efter gruvsamt mycket tvivel, en tidsresa med tåg och rådigt ingripande av magiska makter till slut hamnar i samma hotellrum.

Nu hoppas jag förstås på att få något matnyttigt tillbaka från lektören. Handfasta tips på hur berättelsen kan bli bättre. Bli läsbar utanför mitt eget trånga huvud. I värsta fall blir det platt fall. Sågning vid fotsulorna. Men det är ju i så fall intressant information även det. 

Bör förses med varningstext. Utsätt icke andra för denna smörja.

Nästa gång kanske jag bör försöka mig på erotik-genren. Vem vet vad som kan hända när rodnaden lagt sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar