fredag 12 november 2021

I 25:e timmen

Jag läste om ett tankeexperiment där man uppmanades att fundera över vad man skulle göra om dygnet plötsligt utökades med en extra timme.

Sådär som man kan inbilla sig att man får just i övergången från sommartid till standardtid. En gång om året. Tänk om det var så varje dag. En extra gyllene timme. En obokad alldeles ny och skimrande timme.

Vad skulle man göra med den?

Sova tänker jag genast. En extra timme av återhämtning. Man kan också tänka mer småtrist ordetligt, att man kan nyttja den till att flossa, gå en rask promenad runt kvarteret samt hinna äta lunch. På den där lunchtimmen som alltid annars äts upp av annat.

Eller så skulle jag kunna använda den till att hinna laga middag utan att känna att det inkräktar på tiden jag egentligen vill läsa och skriva. Den hungern är större.

Troligast är dock att jag snabbt skulle vänja mig vid den extra timmen så att den inte ens längre märks. Hmm kanske kan man vända på steken och låtsas att dygnet normalt bara har 23 timmar och vårda den 24:e som den skatt alla timmar egentligen är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar