tisdag 30 juni 2020

Mina micro-odlingar

Säg microbryggeri och alla vet vad det är. En liten oberoende ölmakare. Ofta lite vid sidan om allfartsvägarna. Ofta gott. I midsomras smakade jag en sort från Japan och kunde glädja mig åt att mina idoga språkstudier gett utdelning. Något av burkens alla tecken lyckades jag tyda till något begripligt.

Men nu var det inte öl vi skulle uppehålla oss vid, utan min balkongodling.
Jag ägnar mig alltså år microodling. Är självförsörjande på chili och då är vi ändå många i familjen som gillar hettan i de små rackarna.

Samma sak med gräslök som jag mest har för de vackra lila blommornas skull.
Jordgubbar, smultron och små citrusfrukter finns också i min samling på balkongen.
De odlar jag mest till fåglarnas glädje. De hinner oftast knipa de mogna bären före mig. Det är Ok.

Dags att kolla om nån ny chili mognat sedan sist. Pasta med räkor, chili och vitlök står på dagens meny.